ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου: Προχωρά η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο της κατασκευής υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα). Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε το πρακτικό της ανοικτής διαδικασίας δημοπράτησης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.666.750 ευρώ αφορά στην υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων σε μήκος 16,8 χλμ καθώς και στον εκσυγχρονισμό 10 γεωτρήσεων, στις οποίες αντικαθίστανται αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρικοί πίνακες με συστήματα inverter στα Δημοτικά διαμερίσματα, Φαλάνης, Γιάννουλης και όρια Αμπελώνα.
«Πρόκειται για ένα έργο ουσίας με το οποίο στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σωτήρη Τζιούφα, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, προχωράμε ένα έργο ουσίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ένα έργο ζωής και παραγωγής που οδηγεί στην μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και σε εξοικονόμηση νερού, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε την παραγωγή, στηρίζουμε τη χώρα, στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος