Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο “Η πόλις, Μυθιστορηματική ανθρωπογεωγραφία της Λάρισας”

Το Θεσσαλικό Θέατρο τιμώντας την πόλη της Λάρισας, έναν σπουδαίο πνευματικό της άνθρωπο, τον Μάκη Λαχανά και τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρουσιάζει το μυθιστόρημα του γνωστού Λαρισαίου ψυχιάτρου και συγγραφέα με τίτλο Η πόλις, Μυθιστορηματική ανθρωπογεωγραφία της Λάρισας, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσουμάνη.

Η παράσταση  θα ανέβει στο θέατρο της Αυλής του Μύλου από τις 5 ως τις 9 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα παρουσιασθεί σε αρχαιολογικούς χώρους εντός της πόλης και του νομού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, αλλά και σε άλλους εμβληματικούς χώρους της πόλης.

Ο  συγγραφέας              

Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Μάκης Λαχανάς (1924-2010) υπήρξε ένα σημείο αναφοράς για τη Λάρισα. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη, νευρολογία στο Μόναχο και ψυχιατρική στην Τυβίγκη. Πέρα από τις επιστημονικές του εργασίες πάνω στη σχιζοφρένεια, έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια. Διακρίθηκε για το μεταφραστικό του έργο, ενώ εξέδιδε από το 1976 και για δεκαετίες το λογοτεχνικό περιοδικό Σπαρμός.

Η παράσταση

Η Πόλις, μυθιστορηματική ανθρωπογεωγραφία της Λάρισας, είναι το τελευταίο έργο του Λαχανά. Εκδόθηκε το 2009, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, και είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες όλου του κόσμου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Ι. Τσουμάνης

Ηθοποιοί: Χριστίνα Βράκα, Δημήτρης Όντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος