Το παγκοσμίου φήμης Rosamunde Trio στο ΔΩΛ

Με συναυλιακή παρουσία σε όλο τον κόσμο, το κορυφαίο Rosamunde Trio έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την πρώτη του συναυλία να πραγματοποιείται στη Λάρισα την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Το παγκοσμίου φήμης Rosamunde Trio στο ΔΩΛ


Το Rosamunde Trio αποτελείται από τους Μαρτίνο Τιρίμο-πιάνο, Μπέν Σάγιεβιτς-βιολί Ντάνιελ Βέϊς-βιολοντσέλο. Οι τρεις διεθνείς σολίστ παίζουν μαζί από το 2002 και κατά τη διάρκεια αυτής της 20ετούς διαδρομής, το Trio έχει καθιερώσει τη φήμη ενός από τα καλύτερα Piano Trio μπροστά στο κοινό σήμερα.

Το παγκοσμίου φήμης Rosamunde Trio στο ΔΩΛ


Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και μεγάλους συναυλιακούς χώρους στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. με εξαιρετική αναγνώριση και θερμή υποδοχή τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς.
Το Rosamunde Trio έχει περιοδεύσει εκτενώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες από τριάντα φορές, δίνοντας πολλές σημαντικές συναυλίες στο Wigmore Hall και στο Kings Place στο Λονδίνο.
Το 2012 και το 2013 το Τρίο γιόρτασε τη 10η επέτειό του με κύκλους από όλα τα έργα για Τρίο με Πιάνο του Μπετόβεν, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου κύκλου συναυλιών στο Kings Place.
Μετά την τεράστια επιτυχία αυτών των συναυλιών, η Εταιρεία Μουσικής Δωματίου του Λονδίνου κάλεσε το Τρίο να κάνει μια ακόμη μεγαλύτερη σειρά, πάλι στο Kings Place του Λονδίνου, αφιερωμένη σε όλα τα τρίο του Μότσαρτ και τα σπουδαία έργα της «Γαλλικής Σχολής», μια δραστηριότητα που συνεχίστηκε μέχρι το 2018.
Το διακεκριμένο, τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς, σύνολο θα ερμηνεύσει δύο από τα πιο δημοφιλή έργα μουσικής δωματίου, το Τρίο με πιάνο αρ. 1 σε σι ύφεση μείζονα, D 898 του Franz Schubert και το Τρίο με
πιάνο αρ. 4 σε μι ελάσσονα, «Ντούμκυ», έργο 90, B.166 του Antonín Dvořák.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ. Ώρα 20:30.
Εισιτήρια
Κανονικό: 10€, Μειωμένο: 5€ (φοιτητές, +65, ΑΜΕΑ).
Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια πιάνου, βιολιού και τσέλου, όπως και μουσικής δωματίου από τους τρεις διεθνείς μουσικούς.
Και οι τρεις μουσικοί, ως καλλιτέχνες και παιδαγωγοί, υποστηρίζουν τους νέους μουσικούς και απολαμβάνουν ιδιαίτερα τη συνεργασία με τους νέους καλλιτέχνες και τα νεαρά σύνολα στην αρχή της καριέρας τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος