Λάρισα: Το ΚΕΘΕΑ “Εξοδος” επιστρέφει στο σπίτι του

Toθεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ επιστρέφει στο σπίτι του. Οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 2ο Χλμ. Λάρισας – Κοζάνης και επλήγησαν σοβαρά από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, έχουν αποκατασταθεί και έτσι η «ΕΞΟΔΟΣ» ετοιμάζεται να επιστρέψει το σπίτι της.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο εικαστικός κ. Χρήστος Παπανικολάου, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, μίλησε για το σημαντικό έργο της αγιογράφησης του παρεκκλησίου στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ που ο ίδιος φιλοτέχνησε, αλλά κυρίως με εμφατικό τρόπο δήλωσε την επιθυμία του για την αποκατάστασή του.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος ανέφερε πως η επιστροφή του θεραπευτικού προγράμματος στις εγκαταστάσεις του αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή που σηματοδοτεί πολλά και πως όταν υπάρχουν συνέργειες, τότε μπορούμε να πάμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας είπε πως αποτελεί σημαίνον ζήτημα για την κοινωνία να ανοίξει η συζήτηση για τις εξαρτήσεις. Περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, σημειώνοντας την πρόβλεψη για τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, αλλά και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κα Μερόπη Πεντεδέκα, παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των 35 ετών λειτουργίας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Από το 1989 που ξεκίνησε να λειτουργεί η Θεραπευτική Κοινότητα ΕΞΟΔΟΣ, έχουν ζητήσει βοήθεια 3.000 άτομα με πρόβλημα εξάρτησης από παράνομες ουσίες, 1.800 κρατούμενοι στα Καταστήματα Κράτησης Κασσαβέτειας, Λάρισας & Τρικάλων, 700 άτομα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα νόμιμων εξαρτήσεων και 2.400 συγγενείς ανθρώπων με προβλήματα εξαρτήσεων.

Ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος κ. Αντώνης Παπουτσής, ανέφερε πως στην 35ετή πορεία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ο στόχος ήταν πάντα – και παραμένει η επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας και λειτουργικότητας. Όλη αυτή η προσπάθεια διακόπηκε το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου 2023 όταν οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και βρέθηκαν κάτω από τόνους νερού και λυματολάσπης. Ο DANIEL δοκίμασε τις αντοχές των ανθρώπων που βρίσκονταν σε θεραπευτική διαδικασία, τις αντοχές και τη συνοχή του προσωπικού, δοκίμασε τελικά την ίδια τη δύναμη και την αντοχή της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. Και δεν επιστρέφει μόνη της. Επιστρέφει με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής. Επιστρέφει οργανώνοντας ένα διήμερο δράσης στον χώρο των  “λαβωμένων” εγκαταστάσεων το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Το διήμερο είναι έτσι οργανωμένο, ώστε να περιλαμβάνει φιλοξενία στον χώρο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και εργασίες για τη μερική αποκατάσταση των ζημιών σε κλίμα γιορτής, χαράς και δημιουργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος