Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τον διατροφικό πλούτο της περιοχής

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, οι οποίοι συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τύρναβος – Τόπος Ευλογημένος», επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνου, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές, τρεις από τις πολλές μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων και ποτών της περιοχής Τυρνάβου.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, η οικονομία της οποίας στηρίζεται στις αγροτικές καλλιέργειες, στη ζωική παραγωγή, καθώς και στη μεταποίηση των προϊόντων που παράγονται από αυτές και να εξετάσουν πώς μπορούν αυτά τα προϊόντα να συνεχίσουν να είναι πρεσβευτές της περιοχής, να αποκτήσουν υπεραξία, αλλά και να αναπτυχθεί μια ολιστική αντίληψη για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να αποκτηθεί οικολογική συνείδηση.

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τον διατροφικό πλούτο της περιοχής

Έγινε επίσκεψη στο «Τυροκομείο υιών Ι. Μπουκουβάλα», στο «Οινοποιείο Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου» και στον «Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου». Και στις τρεις μονάδες, οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν πραγματικά θερμά και με χαρά, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους και απάντησαν στα ερωτηματολόγια που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, λύνοντας κάθε απορία τους. Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά και τις 3 μονάδες για τον πολύτιμο χρόνο τους κι εύχεται να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος