Το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης Oghistos Cup 2023 στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Περισσότερα από 1.000 άτομα, αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, συγκεντρώνει το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης Oghistos Cup 2023 που φιλοξενείται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στον Πλατύκαμπο. Το τουρνουά διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Σύλλογο «Ογχηστός» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ.

Σε συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του τουρνουά, τόσο για την προβολή και διάδοση του αθλήματος, όσο και για τη συμβολή του στην τοπική οικονομία και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στον Πλατύκαμπο φιλοξενείται το 1ο Πανελλήνιο τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης Oghistos Cup 2023. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Κιλελέρ, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Σύλλογο «Ογχηστός». Στο τουρνουά αναμένεται να συμμετέχουν 30 σύλλογοι, περισσότεροι από 300 αθλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία ενώ θα παρευρίσκονται δυο Ολυμπιονίκες. Στηρίζουμε τον Ογχηστό, ένα Σύλλογο πρότυπο, που με προπονητή τον Χάρη Χονδρονάσιο, αναδεικνύει πρωταθλητές και κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά».

Αχιλλέας Χατζούλης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κιλελέρ: «Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνεται στην περιοχή μας ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών αθλητών. Μια τέτοια διοργάνωση δεν γίνεται από μόνη της. Αν η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο δεν είχε προχωρήσει στην ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί ένα τόσο υψηλού επιπέδου τουρνουά. Αλλά και χωρίς τον καταπληκτικό Σύλλογο «Ογχηστός» που έχει πάρα πολλά παιδιά και στον οποίο επικεφαλής με τεράστια προσφορά είναι ο Χάρης Χονδρονάσιος. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που βοηθάνε για να καλύψουμε ανάγκες για τη διοργάνωση του τουρνουά. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας που συμβάλλουν στην ομαλή διοργάνωση».

Χάρης Χονδρονάσιος, προπονητής Συλλόγου «Ογχηστός», Ομοσπονδιακός τεχνικός Κλιμακίου Εθνικών Ομάδων Πάλης Κεντρικής Ελλάδας: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη μεγάλη στήριξη στην προβολή του πανελλήνιου τουρνουά. Ανοίγουμε την Κυριακή τις πύλες του Κλειστού Γυμναστηρίου Πλατυκάμπου για να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 300 αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά που στηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ. Φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να έχουμε πολλές ανάλογες διοργανώσεις. Ευχαριστώ τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους αθλητές που συνέβαλλαν στην συγκέντρωση των τοπικών προϊόντων που θα προσφερθούν στις αποστολές. Στόχοςμας πέρα από την αθλητική διοργάνωση είναι και η προβολή του αγροδιατροφικού πλούτου και των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας».

Αντώνης Λιάνος, Υπεύθυνος Οργάνωσης Αγώνων από τη Εθνική Ομοσπονδία Πάλης: «Το συγκεκριμένο τουρνουά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στοχευμένων πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια. Θέλουμε το άθλημα να γίνει ακόμη πιο γνωστό. Συνεργαζόμαστε με το Χάρη Χονδρονάσιο γι’ αυτό το μεγάλο τουρνουά. Παράλληλα η συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ βλέπουμε ότι αποδίδει καρπούς καθώς η συμμετοχή των συλλόγων και των αθλητών είναι πολύ μεγάλη. Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και είμαστε σίγουροι ότι η διοργάνωση μας θα είναι επιτυχημένη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος