Το 1ο φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων διοργανώνεται από τη ΔΕΗ στα Τρίκαλα

Η μεγάλη γιορτή του ηλεκτρικού ποδηλάτου ξεκίνησε σήμερα στα Τρίκαλα με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων, που γνώρισαν το ηλεκτρικό ποδήλατο ως έναν τρόπο οικολογικής, εναλλακτικής και εύκολης μετακίνησης.

Το φεστιβάλ  e-bike διοργανώθηκε από τη ΔΕΗ. Ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, μία παραδοσιακή και λόγω μορφολογίας ποδηλατούπολη και θα περιδιαβεί σε άλλες έξι πόλεις ανά την Ελλάδα.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν πάνω από 50 ηλεκτρικά ποδήλατα, ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση που θέλει ο καθένας για το ποδήλατό του. Ποδήλατα που φορτίζουν σε απλή οικιακή πρίζα και έχουν αυτονομία μέχρι και 100 χιλιόμετρα.

Παρόντες στο φεστιβάλ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως «το πρώτο αυτό φεστιβάλ το οποίο αρχίζει από την όμορφη πόλη των Τρικάλων, στέλνει το μήνυμα σε όλη τη χώρα, ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που κινούμαστε: να χρησιμοποιούμε περισσότερο το ποδήλατο για να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την κλιματική αλλαγή και, φυσικά, να μειώσουμε το κόστος των μετακινήσεων στον οικογενειακό προϋπολογισμό». Και επεσήμανε ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα βοηθούν «στο να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, ενώ προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στον μετακινούμενο να φτάσει στον προορισμό του ξεκούραστος, ανεξαρτήτως του εδαφικού ανάγλυφου».Το 1ο φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων διοργανώνεται από τη ΔΕΗ στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το «ΔΕΗ Ε-Bike Festival», έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, και αφορά αποκλειστικά σε ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση.
Με τον τρόπο αυτόν, η ΔΕΗ δηλώνει έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή της σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιωσιμότητας των πόλεων, και με πρωτοβουλία της μέσα από ένα μοναδικό road show, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να απολαύσουν το μεγαλύτερο ως τώρα Test Ride ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση στην Ελλάδα. Εξάλλου οι επισκέπτες/τριες μπορούν να ενημερωθούν και για τα ψηφικά, «πράσινα» ενεργειακά προϊόντα της εταιρείας (GreenPass,  MyHomeOnline, MyEnergyCoach, e self-metering).

Στο φεστιβάλ μετέχουν ποδήλατα των εταιρειών Ballistic, Bianchi, Cannondale, Focus, GT, Ideal, Kona, MBM, Merida, Orbea, Orient, Tern, 3T.

Το concept της εκδήλωσης ανήκει στον οργανισμό «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλος της European Cyclists Federation, ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει οι έμπειροι συνεργάτες του MBike που διαθέτουν περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στον χώρο του ποδηλάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος