Την έναρξη τμήματος Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού, με υπεύθυνο καθηγητή τον Γεώργιο Π. Τερζούδη ανακοίνωσε η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Το νέο τμήμα δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τον πλούτο του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού και να καλλιεργήσουν τη φωνή τους μέσα από ατομικά μαθήματα, προσαρμοσμένα στις δυνατότητες και τις ανάγκες τους.
Η πρακτική εξάσκηση συνδυάζεται με τη γνωριμία με το ρεπερτόριο και τη μουσική παράδοση διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, καθώς και με τη μελέτη της ιστορίας, της οργανολογίας και στοιχείων της βυζαντινής και της ευρωπαϊκής μουσικής.
Οι μαθητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε εκδηλώσεις και συναυλίες. Με αυτόν τον τρόπο, η μουσική παράδοση γίνεται ζωντανή εμπειρία μάθησης και συλλογικής δημιουργίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος