Την ερχόμενη Κυριακή τα εγκαίνια του Μνημείου των εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο

Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές και τους απογόνους, της Εθνικής Αντίστασης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των πολιτικών προσφύγων, το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας, να πάρουν μέρος στα εγκαίνια του μνημείου στο Μεζούρλο.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ την Κυριακή 17 Οκτώβρη, 2021 στις 11 π.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Στον λόφο του Μεζούρλου, εκεί όπου εκτελέστηκαν για αδικήματα ανύπαρκτα ή σκηνοθετημένα, πάνω από 450 κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ και άλλοι πατριώτες αγωνιστές, την περίοδο 1941 – 1950. Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή του Μνημείου που αποφάσισε το ΚΚΕ προς τιμήν των εκτελεσμένων και αντάξιο της θυσία τους. Το Μνημείο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ιστορικών χώρων και μνημείων που επιμελήθηκε το ΚΚΕ τιμώντας τις κορυφαίες στιγμές και τους χιλιάδες αλύγιστους αγωνιστές της ταξικής πάλης, που το ηθικό τους μεγαλείο, η ανωτερότητα και ο ηρωισμός, η ακλόνητη πίστη τους, εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες… Όπως και τότε, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών έτσι και σήμερα μας φέρνει στη μνήμη το σύνθημα ότι ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του πρέπει να τον τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα δεκάδες μελή φίλους και οπαδούς του Κόμματος , της ΚΝΕ, της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ, που με τη συμβολή και την αυταπάρνηση τους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή του Μνημείου, αλλά και όλους τους ανθρώπους που από το υστέρημά τους ενίσχυσαν υλικά και ηθικά. Τους επαγγελματίες και εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, που συνέβαλαν για την ανέγερση του. Ευχαριστούμε τις δεκάδες οικογένειες απογόνων εκτελεσμένων οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, αγκαλιάζοντας με συγκίνηση το μεγάλο αυτό έργο, δίνοντας ταυτόχρονα και πρόσθετα στοιχεία για την αγωνιστική δράση των προγόνων τους, προκειμένου να παραδοθούν στην νέα γενιά πιο ολοκληρωμένα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος