Την άμεση καταβολή της ειδικής ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς ζητά ο Β. Κόκκαλης

Άμεση και επείγουσα απεμπλοκή της πληρωμής της ειδικής ενίσχυσης των δικαιούχων βαμβακοκαλλιεργητών, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιώργο Γεωργαντά.

Στην ερώτησή του την οποία συνυπογράφουν  31 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις πρόσφατες πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ο αποκλεισμός εκατοντάδων μη χαλαζόπληκτων βαμβακοπαραγωγών της χώρας μας. Φέτος, για πρώτη φορά και χωρίς να το γνωρίζουν οι αγρότες, πραγματοποιήθηκε η  πιλοτική εφαρμογή του  προγράμματος  ελέγχου με τη μέθοδο τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring).

Δυστυχώς όμως, φέτος, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε χωρίς να το γνωρίζουν οι παραγωγοί και χρησιμοποιήθηκε μόνο για την αποστολή στοιχείων στον ΟΠΕΚΕΠΕ επιτελώντας τον τιμωρητικό ρόλο  του καταλογισμού ποινών μέσω αδιαφανών διαδικασιών  στους βαμβακοκαλλιεργητές.

Παρόλο που έχει προκύψει μεγάλη αναστάτωση στους βαμβακοπαραγωγούς που αποκλείστηκαν από την καταβολή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, επίσημα δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση ως προς τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι ενδιαφερόμενοι. Οι γεωργοί βρίσκονται όμηροι όχι μόνο της άγνοιας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που αφορούν τα αγροτεμάχια τους αλλά και για τις ενέργειες  που πρέπει να προβούν ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους….”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος