Τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Array

Αφιερωμένη στους νοσηλευτές είναι η σημερινή ημέρα καθώς τιμάται η παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για να τιμήσουν τον άνθρωπο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα στα νοσοκομεία ιδιαιτέρως λόγω της πανδημίας.

Άλλωστε, το νοσηλευτικό προσωπικό στη χώρα μας, πλήρωσε βαρύ το τίμημα στην μάχη κατά της Covid 19. Νοσηλευτές που υπηρέτησαν τον ασθενή με αυταπάρνηση και “έπεσαν” ηρωϊκά στο καθήκον.

Τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο ΛάρισαςΜεταξύ αυτών η Αναστασία Παρασκευούδη, προϊσταμένη νοσηλευτικής της Ουρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία “έφυγε” τον Δεκέμβριο του 2020, σε ηλικία 57 ετών, χτυπημένη από τον κορονοιό. Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος τοποθέτησε αναμνηστική πλακέτα στην προσφάτως ανακαινισμένη -με δωρεές πολιτών- Ουρολογική κλινική, δίνοντας το όνομά της σε αυτή ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης τιμής, στην “πολεμίστρια” Τασούλα όπως την φώναζαν οι συνάδελφοί της.

Τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο ΛάρισαςΝωρίτερα, στο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων του Γ.Ν.Λ. τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη της, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και παρουσία της οικογένειάς της, φίλων και συναδέλφων. Τα λόγια τιμής των συναδέλφων της προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους παρεβρισκόμενους που αναγνώρισαν την μαχητικότητα, την ευαισθησία, την αφοσίωση και το περίσσεμα ψυχής προς τον συνάνθρωπο, που διακατείχε την Αναστασία Παρασκευούδη.

Τιμήθηκε η παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο ΛάρισαςΤην σεμνή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο διοικητής του Γ.Ν.Λ. Γρηγόρης Βλαχάκης μεταξύ άλλων, ενώ επιστολές απέστειλαν η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και ο Καθηγητής – Ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος