Παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και του Δημάρχου Αθηναίων
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα οι πολιούχοι της Αγιάς Αγ. Αντώνιοι, με αρχιερατική λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος συνεπικουρούμενος από τον αρχιερατικό επίτροπο π. Αθανάσιο και ιερείς.
Παρόντες στη θεία λειτουργία ήταν ο (εορτάζων) δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ανδριάννα Κομήτσα, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Αγιάς δεξιώθηκε τους καλεσμένους στο δημαρχείο. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την τελετή ο κ. Γκουντάρας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ημέρας για τους δημότες της Αγιάς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, όσο και το Δήμαρχο Αθηναίων για την παρουσία τους.
Νωρίτερα ο κ. Ιγνάτιος, στο κήρυγμα που ακολούθησε τη δοξολογία, αναφέρθηκε στο μήνυμα ενότητας που εκπέμπει η ορθόδοξη παράδοση σ’ ένα κόσμο ταραγμένο από ανταγωνισμούς και πολέμους.
Ο κ. Γκουντάρας προσέφερε δώρα με τοπικά προϊόντα στους φιιλοξενούμενους, ενώ δέχθηκε μια προτομή της θεάς Αθηνάς από το Μουσείο της Ακρόπολης ως δώρο από το Δήμαρχο Αθηναίων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος