Τίμησαν την απελεύθερωση της Λάρισας

Με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τίμησαν την 77η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τον Χιτλεροφασιστικό ζυγό από τις δυνάμεις του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στις 23 Οκτωβρίου 1944.Τίμησαν την απελεύθερωση της Λάρισας
Στη σχετική ανακοίνωση το Παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επεσήμανε ότι: “Σήμερα, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μας οδηγεί! Είμαστε απέναντι στα σχέδια εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή και ευρύτερα που έχουν τις υπογραφές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.)
Είμαστε απέναντι και αντιπαλεύουμε την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού που δίνουν αέρα στα πανιά στα διάφορα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα για να ξεδιπλώσουν τη δηλητηριώδη εγκληματική ιδεολογία τους.
Είναι μέρες που πρέπει να δυναμώσει η θέληση και η φλόγα του αγώνα, που δίνουν ώθηση στην πάλη του λαού μας για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος για καλύτερες μέρες.
Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ), ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ συσπείρωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο γερμανικό φασισμό δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός και η νεολαία . Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος