Θετικός απολογισμός για τον τουρισμό στη Θεσσαλία – To σχέδιο προβολής για το 2023

Καινοτόμες δράσεις, όπως η χαρτογράφηση των «Δρόμων της Πίστης», των «Δρόμων του Πολιτισμού» και των «Δρόμων του Κρασιού στη Θεσσαλία», παραλληλα με την διεξαγωγή διαγωνισμού με τίτλο «Κινηματογραφώντας τη Θεσσαλία», περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2023, όπως αυτό  παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης την συγγραφή του ταξιδιωτικού οδηγού Golden Book of Thessaly, τον σχεδιασμό  ενός προσεκτικά επιλεγμένου πρόγραμματος συμμετοχής σε 27 τουριστικές εκθέσεις και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στοχευμένα fam και media trips καθώς και αναβαθμισμένη διαδικτυακή προβολή της Περιφέρειας.

Στην διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε, ο απολογισμός των τουριστικών δράσεων 2022 με μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο αριθμητικά, όσο -κυρίως- ποιοτικά καθώς η μέση ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη στη Θεσσαλία καταγράφεται αυξημένη κατά 4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της χώρας.

Θετικός απολογισμός για τον τουρισμό στη Θεσσαλία – To σχέδιο προβολής για το 2023«Στη Θεσσαλία είμαστε ομάδα και στον τουρισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγικό σχέδιο και στόχευση, με κουλτούρα συνεργασίας και συνέργειας διαμορφώνουμε το δικό μας αυτόνομο αναπτυξιακό πρότυπο στον τουρισμό, με έμφαση στα ποιοτικά και διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Ένα τουριστικό μοντέλο με προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους επαγγελματίες του κλάδου, την τοπική οικονομία και το σύνολο της κοινωνίας. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η επιστροφή στις ελεύθερες μετακινήσεις σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας δυναμικής για τον τουρισμό. Αλλά και την ανάγκη να ξανασκεφτούμε και να ανασχεδιάσουμε το τουριστικό μοντέλο σύμφωνα με τις νέες ανάγκες της εποχής και των επισκεπτών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας λόγω της πολυμορφίας του φυσικού της τοπίου και της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα μας είναι δυναμικό, εξελίσσεται με επιτυχία και οδηγεί σε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Θεσσαλία ταξιδεύει και προβάλλεται παντού στον κόσμο, βραβεύεται, ενδιαφέρει όλο και περισσότερους επισκέπτες που θα την επέλεγαν ξανά και ξανά και δικαιώνει το μήνυμα της βραβευμένης μας τουριστικής καμπάνιας «Κάθε επίσκεψη και μια διαφορετική εμπειρία».

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας «σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΝΣΕΤΕ όλοι οι δείκτες το 2022 ήταν αυξημένοι κατά 120-140% σε σχέση με το 2020 και σε σχέση με το 2019 αγγίξαμε επίπεδα της τάξης του 65-85% κατά τους μήνες λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημαντική επιτυχία όμως είναι και το γεγονός ότι παρατηρείται μια αύξηση στη μέση ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη στη Θεσσαλία κατά 12%, ενώ ο μέσος όρος στη χώρα είναι 8%».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος