Θεσσαλία: Κλειστά σχολεία και χωρίς τηλεκπαίδευση στις σεισμόπληκτες περιοχές – Που θα λειτουργήσουν

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Θεσσαλίας ενημερώνει ότι
δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης μέσω Webex (για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, και Τρικάλων) σε εκείνες σχολικές μονάδες που με απόφαση των Δημάρχων παραμένουν κλειστές λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Με απόφαση του Δημάρχου Τυρνάβου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών στο Δήμο Τυρνάβου στις 08, 09 & 10 Μαρτίου 2021, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα κτήρια.
Επίσης κατά τις παραπάνω ημέρες δεν θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) στις σχολικές μονάδες.

ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων (Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής), δημόσια και ιδιωτικά, όπως και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου.
Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των κτιρίων από τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων για πιθανές επιπτώσεις από τη σεισμική δραστηριότητα.

ΦΑΡΣΑΛΑ

Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, από αύριο Δευτέρα 8 Μαρτίου, μέχρι ΚΑΙ την Τετάρτη 10 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων.
Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση των ελέγχων των κτηρίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση την ερχόμενη Τετάρτη.

ΚΙΛΕΛΕΡ

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου δε θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα 08 Μαρτίου και έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κιλελέρ λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή μας. Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης

Σας ενημερώνουμε ότι, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Δημόσιας και Ιδιωτικής εκπαίδευσης, Γενικής & Ειδικής Αγωγής, με απόφαση όλων των Δημάρχων τη Π.Ε. Λάρισας, θα παραμείνουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 8/3/2021 έως και Τετάρτη 10/3/2021.

Επισημαίνεται ότι, για το ανωτέρω διάστημα, δεν θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώθηκε ότι κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Φαρκαδόνας, οι Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων θα παραμείνουν κλειστές από αύριο Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε αυτές τις Σχολικές Μονάδες.

Κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων: Τρικκαίων, Πύλης & Μετεώρων (εκτός του Νηπιαγωγείου Αγιόφυλλου που θα παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα 8/03/2021 για επανέλεγχο), οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που ανήκουν σε αυτούς τους Δήμους, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώθηκε ότι, μετά τους σεισμούς, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Φαρκαδόνας θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη, 10/03/2021, και δεν θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως διδασκαλία. Στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις (Εσπερινό Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο Τρικάλων), τα οποία, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος