Στον εφέτη ανακριτή απέστειλε ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών το πόρισμα του γερμανικού εργαστηρίου, που αφορά την πυρασφάλεια των τρένων στο μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται το συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.
Επίσης, σήμερα αναμένεται να αποσταλούν από τον εφέτη ανακριτή στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία που αφορούν τους επτά γραμματείς του Υπουργείου Μεταφορών, την περίοδο 2016 – 2023, προκειμένου το δικαστικό συμβούλιο να αποφανθεί σχετικά με τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή.
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας μετέβη σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από συγγενείς θυμάτων.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον εφέτη ανακριτή, κατηγορώντας τον ότι ολοκληρώνει την κύρια ανάκριση υπό πιέσεις «εκείνων που εμπλέκονται στο έγκλημα».
Όπως τόνισε, θα καταθέσει υπόμνημα και διαμαρτυρία, ζητώντας πλήρη πρόσβαση των συγγενών θυμάτων στον φάκελο της δικογραφίας.
Σχολίασε δε πως «η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να εξυπηρετεί κυβερνητικές σκοπιμότητες» και κατήγγειλε «μεθοδεύσεις και δόλιες τακτικές».
Υπενθυμίζεται ότι η ανακριτική διαδικασία κλείνει τυπικά και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών.
Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος