Τέμπη: Καταθέτει σήμερα συνταξιούχος Σταθμάρχης – Ερωτήματα για την παρουσία δεύτερου στην μοιραία βάρδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική έρευνα για τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Χθες κλήθηκε από την ανακρίτρια και κατέθεσε ο Σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας στον σταθμό της Λάρισας, ενώ σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει την εμπειρία του, συνταξιούχος σταθμάρχης.

Χθες ο διευθυντής της Εισαγγελίας Λάρισας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζήτησε να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα στην Ολομέλεια Εφετών, η οποία αναμένεται να συγκληθεί άμεσα, ώστε να αποφασίσει. Μέχρι τότε η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί, από την 3η Ανακρίτρια.

Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο άτομα: Ο Επιθεωρητής και ο δεύτερος Σταθμάρχης, ο οποίος σύμφωνα με τον 59χρονο Σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που συνέβη το δυστύχημα, αλλά δεν ήταν.

Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες, ο 59χρονος Σταθμάρχης που κατηγορείται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και έχει προφυλακιστεί, προσκόμισε το πρόγραμμα με τις βάρδιες, από το οποίο προκύπτει πως υπήρχε επικαλυπτόμενη βάρδια την ώρα της τραγωδίας και θα έπρεπε να βρίσκεται στον χώρο και δεύτερος Σταθμάρχης.

Ο ίδιος δηλώνει κενό μνήμης σε σχέση με το τι συνέβη με το κλειδί 118 που έπρεπε να φέρει σε σωστή τροχιά την επιβατική αμαξοστοιχία. Είπε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε, αν το επανέφερε δηλαδή στη θέση του ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Επιθεωρητής, ο οποίος τέθηκε σε αργία, ήρθε αυτοβούλως στην Ανακρίτρια και κατέθεσε πρόγραμμα βαρδιών που περιλάμβανε και τρίτο πρόσωπο. Υπό διερεύνηση είναι η αναρρωτική άδεια που έλαβε αμέσως μετά το δυστύχημα ο Επιθεωρητής του σταθμού της Λάρισας, ο προϊστάμενος που είναι και ο υπεύθυνος για την κατάρτιση των βαρδιών, καθώς ο 59χρονος κλήθηκε να φέρει εις πέρας ολομόναχος τη νυχτερινή βάρδια με εμπειρία μόλις 15 ημερών στο νευραλγικό αυτό πόστο. Σήμερα αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ που ζητήθηκε με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για το πώς και γιατί του χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια από την νευρολογική κλινική Λάρισας.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος