Τέλος η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση τεστ αυτοδιάγνωσης από τα φαρμακεία, μετά από κοινή συμφωνία φαρμακοποιών και κυβέρνησης, καθώς έληξε στις 6 Ιουνίου το δίμηνο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» του δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρης Αναστασίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλύπτονται με τον αριθμό των τεστ που θα παραλάβουν δωρεάν μέχρι τις 18 Ιουνίου, τελευταία ημέρα διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία. Επίσης, μέχρι τις 18 Ιουνίου θα καλυφθούν και οι εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ αυτοδιάγνωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, στις 30 Ιουνίου λήγει και η ισχύς του νόμου, βάσει του οποίου τεστ αυτοδιάγνωσης διατίθενται δωρεάν με τη χρήση ΑΜΚΑ  από τα φαρμακεία. Οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλάβουν τα τεστ τους μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Ουδείς γνωρίζει, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου πάντως, τι θα γίνει από τις 30 Ιουνίου και μετά οπότε λήγει η ισχύς του σχετικού νόμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος