Τελειωτικό χτύπημα στις αμπελοκαλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις

Δραματική χαρακτηρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αμπελοκαλλιεργητές, μετά και τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Το τελειωτικό χτύπημα δέχθηκαν οι επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας.

Μέρα με την ημέρα φαίνεται  η ζημιά που έχει προκληθεί στις ρώγες των σταφυλιών κυρίως στα επιτραπέζια σταφύλια Καρντιναλ, Βικτωρία, Μπλακ Ματζικ και τις ποικιλίες σταφίδας που βρίσκονται στον Δημο Τυρνάβου.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις θεωρούνται αξεπέραστα για το σύνολο πλέον του αμπελώνα της ευρύτερης περιοχής επηρεάζοντας και τις οινοποιησιμες ποικιλίες.

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την καταστροφική χρόνια για τα επιτραπέζια σταφύλια της περιοχής μας σε θέματα διάθεσης και τιμής του προϊόντος φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες αμπελουργούς που είτε θα ξεπατώσσουν τα αμπέλια τους ή θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα.”

Ο αγροτικός σύλλογος ζητά την παρέμβαση της πολιτείες ώστε “να δρομολογηθούν αποζημιώσεις  και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους αμπελουργούς να μεταποιήσουν ανεμπόδιστα και με ευνοϊκή φορολογία αυτήν την καταστροφική χρονιά, τα σταφύλια τους στα παραδοσιακά καζάνια της περιοχής”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος