“Tα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση” -Παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου της ΠΟΕΣΥ

«Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» είναι ο τίτλος του βιβλίου του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Σωτήρη Τριανταφύλλου.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στη Λάρισα με κεντρικούς ομιλητές  τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον γενικό γραμματέα επικοινωνίας και ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη και τον πρόεδρο του ΕΤΑΣ Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Σωτήρη Κέλλα.

Οπως αναφέρει ο συγγραφέας, στόχος του βιβλίου είναι να καταγράψει, να αναλύσει σε βάθος και να εξηγήσει τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Επικεντρώνει στην ελληνική μηντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ. Επίσης, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων. Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν ρομπότ.  

“Tα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση” -Παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου της ΠΟΕΣΥ

 Το βιβλίο αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα, διδάσκεται για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού που εδρεύει στη Σπάρτη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλιας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ι Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Γιάννης Σιούλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος