Τα κουστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Μια διαφορετική αλλά αρκετά σημαντική και εντυπωσιακή έκθεση με τίτλο “Διάλογοι” θα έχουν την ευκαιρία να δούνε όσοι επισκεπτούν το επόμενο διάστημα το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.Τα κουστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων
Σήμερα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση εκπρόσωποι των ΜΜΕ από τον αντιδήμαρχο Πολιτιμού, Πάνο Σάπκα, την υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, Κωνσταντίνα Κόντσα, την καλλιτεχνική διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακή Σπαανού, την υπεύθυνη Βεστιαρίου του Θεσσαλικού Θεάτρου, Νικολέτα Καϊση, την σσκηνογράφο καθώς και την Ανδρονίκη Τσαγκαράκου. Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμη, ο προϊσταμενος Θεσσαλικού Θεάτρου, Νίκος Γεωργάκης και η θεατρολόγος, Μάρθα Αρταπυρίδου.

Τα κουστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων
Σε δηλώσεις για την περιοδική έκθεση “Διάλογοι” η υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, Κωνσταντίνα Κόντσα, επεσήμανε ότι “Οι διάλογοι είναι μία έκθεση όπου παρουσιάζονται 18 θεατρικά κουστούμια από το βεστιάριο του θεσσαλικού με μία ομάδα μασκών. Τα κοστούμια παρουσιάζονται ως αυτοτελείς δημιουργίες και εκτίθεται ελεύθερα σπασμένα από τον ηθοποιό και το σανίδι. “.

Τα κουστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων
Ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πανος Σάπκας, ο οποίος τόνισε ότι “όταν συνεργούμε, πάντα κάτι καλό προκύπτει. Επίσης, όταν καινοτομούμε. Όταν συνδυάζουμε αταίριαστα εκ πρώτης όψεως, πράγματα, χώρους, ιδέες, τέχνες, αλλά στην πραγματικότητα απολύτως συγγενή. Στην προκειμένη περίπτωση συνδυάσαμε αυτό που έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος το ζειν και το ευ ζειν. Για το ζειν είναι το αλεύρι για το ευ ζειν το θέατρο, εδώ μέσω των κοστουμιών του, μερικά εκ των οποίων μπορούν να σταθούν ως αυτοτελή έργα τέχνης.”.

Τα κουστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακή Σπανού  δήλωσε ότι”  Το θέατρο είναι μία πολυφωνική Τέχνη και παίρνοντας ένα κομμάτι του βάζοντας το μέσα σε ένα Μουσείο δημιουργείς ένα άλλο κομμάτι του δημιουργείς ένα άλλο installation, το οποίο φωτίζει με έναν άλλον τρόπο το χώρο αλλά και τα εκθέματα. Το θεατρικό κουστούμι από μόνο του είναι μία αφήγηση δεν είναι ένα ρούχο που αποτυπώνει πάντα μία εποχή έναν τόπο έναν χαρακτήρα και μια τεχνική ικανότητα γιατί πάντα το κουστούμι έχει μια εξειδικευμένη τεχνογνωσία.”.

Τα κουστούμια του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Η έκθεση για το κοινό θα ανοίξει αύριο  Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος