Τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα της Μελιβοίας

Η Μελιβοία είναι χωριό που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Κισσάβου και ανήκει στον Δήμο Αγιάς και φημίζεται για την παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, όπως τα κάστανα, τα μήλα, τα κεράσια και τελευταία τα ρόδια.Τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα της Μελιβοίας
Προϊόντα ελεγμένα και πιστοποιημένα καθώς καλύπτουν όλες τις απαιτούμενες υγειονομικές ανάγκες με ποιότητα τόσο υψηλή που θα καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα της Μελιβοίας
Για την καλύτερη προώθηση αυτών των προϊόντων που με αγάπη προσφέρει η μάνα γη, οι παραγωγοί της Μελιβοίας προχώρησαν στη δημιουργία του δικού τους συνεταιρισμού τον Οκτώβριο του 2016 “που στόχο έχει την παραγωγή, συσκευασία, τυποποίηση και προώθηση των προϊόντων μας στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό” τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, Βαγγέλης Κρανιώτης, προσθέτοντας ότι “θέλουμε να παράγουμε προϊόντα ελεγμένα και πιστοποιημένα. Θέλουμε ως αγροτικός συνεταιρισμός να γράψουμε τη δική μας ιστορία στον χώρο των αγροτικών προϊόντων και να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους”.

Τα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα της Μελιβοίας
“Τα παραγόμενα προϊόντα μας, έχουν υψηλή διατροφική και θρεπτική αξία”, σημειώνει η κα. Θεοδώρα Πατσιαβούδη, υπεύθυνη για την προώθηση των προϊόντων στις ξένες αγορές, κυρίως Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Αγγλία, ενώ η κα. Ελένη Σκρέτα έχει την ευθύνη της διατήρησης, συσκευασίας και τυποποίησης.
Από την πλευρά των παραγωγών ο Νίκος Παπακώστας μας εξηγεί γιατί τα κάστανα και τα μήλα της Μελιβοίας ξεχωρίζουν.
“Εμείς σήμερα έχουμε εκτιμήσει την υψηλή διατροφική και θρεπτική τους αξία και προσπαθούμε μέσα από την φροντίδα μας και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε αν κρίνουμε από την ζήτηση που έχουν”.
Αυτά τα προϊόντα αυτές τις γιορτινές ημέρες τα συναντάμε και στο εορταστικό μας τραπέζι αφού εκτός της θρεπτικής τους αξίας έχουν και τον συμβολισμό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος