Τα έργα που εκτελούνται στον δήμο Κιλελέρ στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου με τον Κ. Κυρανάκη

Τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κων. Κυρανάκη επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος και συζήτησε μαζί του την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη υπογραφεί και άρχισαν να εκτελούνται στη Θεσσαλία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που αφορούν στο Δήμο Κιλελέρ, όπως είναι η ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη Λάρισα με τον Βόλο, καθώς και η κατασκευή δύο γεφυρών, μιας σιδηροδρομικής και μιας οδικής, κατά μήκος της γραμμής, στον χείμαρρο Γκοσμπασανιώτη στα όρια της Κοινότητας Χάλκης. Το πλάτος των γεφυρών προβλέπεται να είναι περίπου 90 μέτρα, όσο και το πλάτος του χειμάρρου. Να σημειωθεί ότι το μικρό πλάτος των υφιστάμενων γεφυρών σε σχέση με την κοίτη του χειμάρρου συνέβαλε στην εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων στο συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των διαβάσεων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών οι διαβάσεις έχουν μειωθεί και για αυτό το λόγο ο δήμαρχος ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό ο παράπλευρος δρόμος της σιδηροδρομικής γραμμής, που είναι στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ, να διαπλατυνθεί στα 5,5 μέτρα από τα 4,5 που προβλέπει η σύμβαση του έργου και να ασφαλτοστρωθεί. Αυτές οι αλλαγές θα συμβάλλουν στην εύκολη και ασφαλή μετακίνηση τόσο των οχημάτων του ΟΣΕ όσο και των αγροτών της περιοχής.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης η οποία διασχίζει τον Δήμο Κιλελέρ στο ύψος της ΔΕ Κραννώνα. Τέλος, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την περιοχή και να διαπιστώσει ο ίδιος την εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος