Τα comics συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Ennio Morricone

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς εγκαινίασε χθες την έκθεση Sketching Ennio: Ennio the Cinephile, στον εκθεσιακό χώρο Speak Easy του Kubrick Pure Social Club, στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.Τα comics συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Ennio Morricone
Σχετικά με τη νέα έκθεση, μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς, Κώστας Παπακώστας και επεσήμανε τα εξής:
“Σε συνέχεια της περσινής αυτοβιογραφικής έκθεσης κόμικ “Io, Ennio Morricone”, για τη φετινή χρονιά αποφασίσαμε να αναδείξουμε την αμιγώς “σινεφίλ” διάσταση του Maestro, τον τρόπο που εμπνεύστηκε, ως κινηματογραφόφιλος, και έγραψε τις συνθέσεις του για μια ευρεία γκάμα ταινιών. Προς τούτο, απευθυνθήκαμε σε 26 Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς κόμικς οι οποίοι επέλεξαν ισάριθμες εμβληματικές ταινίες από ένα σύνολο εκατοντάδων, προκειμένου να εμπνευστούν και να φιλοτεχνήσουν μια μονοσέλιδη ιστορία, εικονοποιώντας τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η ταινία και το αντίστοιχο σάουντρακ.

Τα comics συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Ennio Morricone
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: 26 αφιερωματικά μονοσέλιδα “παντρεύουν” τα κόμικς με τον κινηματογράφο και τη μουσική, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντας μας ιστορίες που μας συγκινούν”.

Τα comics συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Ennio Morricone
Η έκθεση θα λειτουργήσει έως 10/10/2022 στο Speak Easy (Kubrick Pure Social Club), Πρωτοπαπαδάκη 12, Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα. Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς και την επιμέλεια ο Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono).

Τα comics συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Ennio Morricone
Στην έκθεση συμμετεέχουν οι :Δήμητρα Αδαμοπούλου, John Antono, Μαγδαληνή Βεντούρη, Τόμεκ Γιοβάννης, Σπύρος Δερβενιώτης, Ορέστης -Orestix- Ερμείδης, Γεωργία Ζάχαρη, Έφη Θεοδωροπούλου, Θανάσης Καραμπάλιος, Σταύρος Κιουτσιούκης, Ραφαέλλα Κόνη, Lussaki, Δήμητρα Νικολαΐδη, Tasmar, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Μάριος Μπόρας, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Ρουμπούλιας, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νίκος Σταυριανός, Στέλλα Στεργίου, Νικόλας Στεφαδούρος, Κώστας Φραγκιαδάκης, Chrispy Shift.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη στήριξη: Martini Bacardi Greece.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος