Τα Comics συναντούν τη μουσική του Morricone στην Λάρισα

Μια πρωτότυπη έκθεση που «παντρεύει» την κουλτούρα των κόμικς με τη μουσική και τον κινηματογράφο φέρνει και φέτος στη Λάρισα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται έκθεση κόμικς αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του αγαπημένου Ιταλού μουσικοσυνθέτη.

Η φετινή έκθεση επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κινηματογραφική μουσική του maestro για ευρωπαϊκές ταινίες γουέστερν. Είκοσι τρεις εγχώριοι επαγγελματίες δημιουργοί σχεδιάζουν μονοσέλιδες ιστορίες εμπνευσμένες από τα θρυλικά γουέστερν για τα οποία ο αγαπημένος Ιταλός μουσικοσυνθέτης ενορχήστρωσε την αξεπέραστη μουσική του. Μουσική για κορυφαίες ταινίες των ‘60s και των ‘70s, όπως «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε ή «Οι γύπες πετούν χαμηλά» του Ντον Σίγκελ, αλλά και μουσική που παραμένει δημοφιλής και αναγνωρίσιμη μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τις ταινίες για τις οποίες γράφτηκε.

Με όχημα τα σάουντρακ και με πλοηγό την Ένατη Τέχνη θα ταξιδέψουμε νοητά στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα αναπολώντας κλασικές, αλλά και λιγότερο γνωστές, ταινίες. Μια ευκαιρία για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι…

  • Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές ταινιών γουέστερν ανοιχτές για το κοινό, οι ημερομηνίες για τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΟΥ;    Speak Easy (Kubrick Pure Social Club), Πρωτοπαπαδάκη 12, Πλατεία Ταχυδρομείου, Λάρισα

ΠΟΤΕ; Από 10/05/2023 έως 10/10/2023 Έναρξη: Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 19:00

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ:    John Antono, Ιάκωβος Βάης, Σπύρος Δερβενιώτης, Χρήστος Ζωίδης, Δημήτρης Καμένος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Ραφαέλλα Κόνη, Περικλής Κουλιφέτης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss), Παναγιώτης Μητσομπόνος, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Γαβριήλ Παγώνης, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης, Νίκος Σταυριανός, Crispy Shift, Νικόλας Στεφαδούρος, Lussaki, Παναγιώτης Τσαούσης, Θανάσης Ψαρρός.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος