T. Tσιαπλές: Οι άνεργοι ζητούν εργασία και όχι συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού

Σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή ασκεί ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας κ. Τ. Τσιαπλές με αφορμή το πρόγραμμα των ψηφιακών υπηρεσιών καθοδήγησης για ανέργους που παρουσίασε ο περιφερειάρχης.

“Οι 60.000 και πλέον εγγεγραμμένοι άνεργοι της Θεσσαλίας (νέοι σε ηλικία ή μεγαλύτεροι), όπως και γενικότερα, δεν μπορούν να ζήσουν με τα προγράμματα περιστασιακής και κακοπληρωμένης εργασίας, που προσφέρουν φθηνό και ανακυκλούμενο εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Ούτε με κάλπικες υποσχέσεις, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει νέες και καλές δουλειές“, επισημαίνει ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας και προσθέτει: “Δεν μπορούν επιπλέον να εμπαίζονται από την κυβέρνηση ότι θα βρουν εργασία, κλείνοντας ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που τους ετοιμάζει ένα «τρομερό» πρόγραμμα εκπαίδευσης 300 νέων ανέργων, για το πώς θα συμπληρώνουν ένα πλήρες βιογραφικό!

T. Tσιαπλές: Οι άνεργοι ζητούν εργασία και όχι συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού
O επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας στο περιφερειακό συμβούλιο Τ. Τσιαπλές

Τέτοια τρομερά και φοβερά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας ανακοινώνουν χωρίς ντροπή απέναντι στους ανέργους, την ίδια ώρα που ενεργοποιείται η διαγραφή περισσότερων ανέργων από το μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και καταργείται για ακόμα περισσότερους, το ισχνό επίδομα ανεργίας που έπαιρνε το 10% περίπου του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων.

Οι άνεργοι στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα, θέλουν πλήρη και σταθερή εργασία, με ικανοποιητικούς μισθούς, ΣΣΕ, σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ουσιαστική στήριξη με επίδομα ανεργίας και άλλα μέτρα για όλους, όσο το καπιταλιστικό σύστημα και οι ταξικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων τους καταδικάζουν στην ανεργία και στην περιστασιακή εργασία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος