Συζήτησαν για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με αφορμή την ανέγερση της νέας πενταώροφης πτέρυγας του Γ.Ν. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου, Γρηγόρη Βλαχάκη με τον Πρόεδρο, Στέφανο Παϊκο και τη Γενική Γραμματέα, Ερασμία Μαρκοπούλου, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Θεσσαλίας.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πρότειναν μία σειρά μέτρων για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένης και της νέας πτέρυγας που πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί και συγκεκριμένα:
Σε κάθε όροφο και Κλινική στις κοινόχρηστες τουαλέτες να προβλεφθεί και WC για άτομα με αναπηρία.
Τουλάχιστον ένα δωμάτιο ανά Κλινική να είναι ειδικά διαμορφωμένο για τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία (προσβάσιμο κρεβάτι και προσβάσιμο WC εντός του δωματίου αυτού).
Παροχή εξειδικευμένων νοσηλευτικών υπηρεσιών σε άτομα με νοητική αναπηρία, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο down και αυτισμό, κατά την περίοδο νοσηλείας τους στις Κλινικές του Νοσοκομείου.
Ανάπτυξη οδηγών όδευσης τυφλών στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου, στα εξωτερικά ιατρεία και στην Οφθαλμολογική.
Επιπλέον θέσεις στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων στην είσοδο του Νοσοκομείου για την κάλυψη αυξημένων αναγκών των ατόμων με αναπηρία που προσέρχονται σε αυτό και άλλα.
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας ανταποκρινόμενος θετικά στις απόψεις και τα αιτήματα της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Θεσσαλίας ανέφερε ότι η δυνατότητα πρόσβασης όλων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίσκεψη στις Μονάδες Υγείας των ατόμων με αναπηρία. Η έννοια της προσβασιμότητας αποκτά κυρίαρχο χαρακτήρα και η εμπέδωση αυτής πρωταρχικό ζήτημα. Με την Ομοσπονδία μας συνδέουν μία σειρά δράσεων και η συνεργασία μαζί τους αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του Νοσοκομείου. Τα αιτήματα τους θα προωθηθούν αλλά και θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Σύντομα η συνάντηση εργασίας θα επαναληφθεί με νέα δεδομένα.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ) Θεσσαλίας αποτελεί όχι μόνο τον μοναδικό δευτεροβάθμιο φορέα αλλά και τον μεγαλύτερο φορέα εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) και των οικογενειών τους στην Θεσσαλία και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ). Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Θεσσαλίας παρέχει υπηρεσίες και υποστηρίζει τα Α.μεΑ. και τις οικογένειες τους, προασπίζεται και προβάλει τα δικαιώματα αυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος