Συστάσεις από τον Δήμο Αγιάς για την ελεύθερη κατασκήνωση

Σε συστάσεις προς τους τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση στην περιοχή της Αγιάς, προχώρησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.
Σύμφωνα με αυτήν, η παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς ωστόσο, αυτό το δικαίωμα να υπερβαίνει τα όρια της νομιμότητας.
“Είναι απαράδεκτο κάποιοι να κατασκηνώνουν και να δημιουργούν εστίες απορριμμάτων, χωρίς να προβληματίζονται από την απουσία υποδομών υγιεινής στα συγκεκριμένα σημεία,  διαμένοντας εκεί τουλάχιστον για την περίοδο των Σαββατοκύριακων στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα και για περισσότερες ημέρες”, αναφέρεται σχετικά.
Ο δήμος ενημερώνει τους λάτρεις της κατασκήνωσης ότι στην περιοχή λειτουργούν δύο κάμπινγκ. Ένα στην παραλία Αγιοκάμπου και ένα δημοτικό κάμπινγκ στο Στόμιο, καθώς και ότι το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται (Νόμος 392/1976, ΦΕΚ Α’ 199/1976).
“Συστήνουμε στους επισκέπτες την άμεση απομάκρυνση αυθαίρετων αυτοσχέδιων κατασκευών και καταλυμάτων που έχουν κατασκευαστεί, για να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να βιώσουν τις σύννομες επιπτώσεις”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα τακτικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος