Σύσκεψη της Ένωσης Γονέων δήμου Λάρισας για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας καλεί όλους τους φορείς της πόλης, τους Συλλόγους Γονέων και κάθε γονέα ξεχωριστά, σε ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 29/3/2023 στις 19:00, στην ισόγεια αίθουσα σεμιναρίων του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά με θέμα “Ασφάλεια στη σχολική στέγη: Νέες Υποδομές – Αντισεισμική Θωράκιση – Πυροπροστασία – Συντηρήσεις”.

Η σύσκεψη αποτελεί το επόμενο βήμα της κινητοποίησης στις 8 Μαρτίου στο Δημαρχείο για το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισής και σύγχρονης σχολικής στέγης, ώστε να δοθεί συνέχεια της δράσης σε κοινό συντονισμό με τους συλλόγους γονέων και τους φορείς της πόλης.

Οφείλουμε, αναφέρει η Ένωση Γονέων “να ανοίξουμε πιο οργανωμένα το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης, της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων, αλλά και κρίσιμα ζητήματα που αντανακλούν στην ασφάλεια μαθητών εκπαιδευτικών όπως οι συντηρήσεις, η πυροπροστασία κλπ. Η πραγματικότητα για πολλές σχολικές μονάδες της πόλης μας είναι ότι αποτελούν σεισμόπληκτα και ακατάλληλα κτίρια τα οποία απλώς επανήλθαν στην πρότερη κατάσταση από άποψη στατικότητας μετά τον σεισμό του 2021.

Επίσης πλημμυρισμένα σχολεία, αίθουσες σε κοντέινερ και σε αποθήκες με φεγγίτες, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ακατάλληλοι αύλειοι χώροι, σχολεία χωρίς γυμναστήρια, χωρίς βιβλιοθήκη, χωρίς τραπεζαρία, χωρίς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, νηπιαγωγεία χωρίς παιδική χαρά, σχολεία που δεν είναι σύγχρονα και δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και στις ανάγκες της εποχής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα ζητήματα που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, κυριαρχεί η αντίληψη ότι αυτά αποτελούν κόστος και δεν έχουν και πάρα πολύ όφελος.

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος μάθησης, διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίηση, ακόμα και διαμόρφωσης του αισθητικού κριτηρίου του μαθητή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την ζωή των παιδιών μας στην τύχη. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της εποχής και την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος