Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στο Δήμο Κιλελέρ

Στο Δήμο Κιλελέρ, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των κουνουπιών κατά τη θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη που προκάλεσαν ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Σωτηρίου και η Γ.Γ. του Δήμου Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ζωιοπούλου και Αντώνης Ρεντζιάς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου. Αρχικά πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο της κουνουποκτονίας εντός του αστικού ιστού.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στο Δήμο Κιλελέρ

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ συνεργάζεται και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έχει αναλάβει ανάλογη δράση περιμετρικά των χωριών (ρέματα, λιμνάζοντα ύδατα κ.λπ).

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη ο Δήμος συμμετέχει στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον οποίο έχει ενταχθεί πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προβαίνει σε καθαρισμό, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει προγραμματισμού της αρμόδιας υπηρεσίας.

Προβαίνει επίσης σε στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φρέατια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων, σε ιδιωτικούς βόθρους καθώς επίσης και στη διαρκή παρακολούθηση και ελέγχου με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις Κοινότητες του Δήμου όπου εμφανίζεται εντονότερο το πρόβλημα των κουνουπιών,

Ταυτόγχρονα , διανέμει ενημερωτικό υλικό σε δημότες σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος