ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας: Το δημόσιο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο χάρη στη μεταρρύθμιση του 2016

“Με τις ψήφους μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε την Πέμπτη στην Βουλή η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι φορολογούμενοι, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και το κράτος, ενώ ευνοημένες είναι οι πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα ολιγοπώλια” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας.

“Πρόκειται για την συνέχιση της γνωστής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νόμοι που ενισχύουν την κερδοφορία ολιγοπωλιακών συμφερόντων, στην Παιδεία των ισχυρών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην Υγεία των κλινικαρχών, έτσι και στο νόμο για την επικουρική ασφάλιση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση πολιτεύεται με σειρά fake news για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Το δημόσιο και διανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο χάρη στη μεταρρύθμιση του 2016, επομένως δεν συντρέχει καμία αναγκαιότητα αλλαγής του, ιδιαίτερα στο επικουρικό του κομμάτι που δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά.
Η τοποθέτηση των εισφορών των νέων ασφαλισμένων σε ατομικούς λογαριασμούς θέτει σε πλήρη αβεβαιότητα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις.
Για την κάλυψη των συντάξεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό θα χρειαστεί χρηματοδότηση που θα επιβαρύνει όλους μέσω της γενικής φορολογίας. Η επιβάρυνση αυτή φτάνει σωρευτικά έως και τα 74 δισ., ένα δυσβάσταχτο βάρος.
Με το συγκεκριμένο νόμο οι εισφορές των ασφαλισμένων θα εκτίθενται στους κινδύνους των κεφαλαιαγορών, θα τζογάρονται. Ο κίνδυνος των κεφαλαιαγορών μεταφέρεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Είναι εντελώς έξω από κάθε λογική ότι ο νόμος αυτός θα προκαλέσει εκτίναξη της ανάπτυξης. Η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων θα οδηγήσει στην επένδυσή τους όπου υπάρχουν καλύτερες αποδόσεις, στο εξωτερικό. Δεν προκύπτει κανένα απολύτως όφελος για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, παρά μόνο ένα τεράστιο κόστος.
Για τους λόγους αυτούς, μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα είναι το ξήλωμα του συγκεκριμένου νόμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος