Συνταξιούχοι Λάρισας: Συνεχίζεται το σήριαλ με τις εκκρεμείς συντάξεις

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν.Λάρισας χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της ως σήριαλ την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, καταλογίζοντας ευθύνες σε αυτή και την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Από χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των υποσχέσεων των κυβερνήσεων για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Τη σκυτάλη των «εκσυγχρονιστικών» μέτρων τώρα την έχει πάρει η σημερινή κυβέρνηση και το σήριαλ των εκκρεμοτήτων συνεχίζεται» αναφέρει η διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων Λάρισας.

«θα έλεγε κανείς τί πιο δίκαιο και απλό για τους ανθρώπους του μόχθου που έχουν δουλέψει σε όλη τους την ζωή και έχουν πληρώσει τις εισφορές τους να πάρουν την σύνταξή τους; Και όμως αυτές καθυστερούν δύο, τρία, ακόμη και πέντε χρόνια για την απόδοσή τους με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι αυτοί να ζουν στην εξαθλίωση.
Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πενταετή σχεδόν θητεία της δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να λύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Σήμερα ασκεί κριτική, πως ενώ εκείνη άφησε 250.000 καθυστερημένες εγκρίσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ τις αύξησε σε πάνω από 300.000, επικαλούμενη την πανδημία και τις άδειες ειδικού σκοπού. Αυτή είναι η μόνη διαφορά τους, ενώ και οι δύο διαχρονικά κορόιδεψαν τους δικαιούχους αδιαφορώντας για το πώς επιβιώνουν.
Η σημερινή κυβέρνηση, ενώ υποσχόταν πως οι εκκρεμείς συντάξεις θα βγουν άμεσα με «ένα κλικ», τώρα ο νέος Υπουργός κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε πως μετά από 2 – 3 μήνες θα ξεκινήσει να δίνει στους συναδέλφους 345 – 384 ευρώ τον μήνα, μετά θα δοθεί η προσωρινή κύρια σύνταξη και αργότερα (άραγε πότε;) η οριστική. Στη συνέχεια θα αποδοθεί η επικουρική, ενώ θα δημιουργηθεί μια νέα φουρνιά εκκρεμών συντάξεων για όσους συνταξιούχους είναι μικρότεροι των 62 ετών. Δηλαδή των συντάξεων που απομένουν πετσοκομμένες από τις διαχρονικές θανατηφόρες μειώσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος