Λάρισα: Συνέδριο για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Φιλοξενείται στη Λάρισα από τις 6-9 Μαρτίου, το 5ο  Πανελλήνιο Συνέδριο  Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  . Διοργανωτές είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ΙΑΚΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Ελασσόνας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας «Γ.Ι.Κατσίγρα» και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Επιστημών, ενώ το Συνέδριο στηρίζει και το Επιμελητήριο Λάρισας .                

Πρόκειται για ένα εμβληματικό Συνέδριο σε μια πόλη που αγαπάει τον πολιτισμό και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων  επιστημόνων, όπως συνέβη και στα προηγούμενα συνέδρια.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά , :

  1. με φυσική παρουσία στην πόλη της Λάρισας, που είναι  άκρως προτεινόμενη  από τους διοργανωτές, και
  2. μέσω διαδικτύου, όταν δεν είναι εφικτή η φυσική παρουσία (μέσω  πλατφόρμας)

Οι δηλώσεις συμμετοχής Συνέδρων συνεχίζονται, μέσα από την  επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου   www.euromed-dch.eu , από την οποία ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Το συνέδριο, μπορεί να το παρακολουθήσει   επιστήμονες που ασχολούνται με την πολιτιστική κληρονομιά από κάθε οπτική γωνία, δεδομένου ότι θα παρουσιαστούν όλες οι παγκόσμιες επιστημονικές  εξελίξεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη διάσωση, ψηφιοποίηση  και την ανάδειξη της άυλης και υλικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συνολικά, θα παρουσιαστούν 150 επιλεγμένες εργασίες από Κριτές , , ενώ  έχουν προσκληθεί ως Key Note Speakers σημαντικοί επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης.

Έχει χαρακτηριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία , αλλά κυρίως από την επιστημονική κοινότητα, ως καινοτόμο και πρωτοπόρο για την Ελλάδα και έχει καταστεί θεσμός από το 2015, γιατί παρουσιάζει , όχι μόνο το τεράστιο έργο που επιτελείται από σημαντικούς Έλληνες και Κυπρίους επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και γιατί παρουσιάζει  τις παγκόσμιες εξελίξεις στον μεγάλο τομέα της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου, στο σύνολό του.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Θα δοθούν :

  • 3 Βραβεία και 3 Έπαινοι Καλύτερης Εργασίας σε ανεξάρτητους επιστήμονες, και
  • 6 Βραβεία Best Practices Awards On Digital Cultural Heritage  σε Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα υποβάλλουν εργασία και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους (Σε 3 Περιφέρειες και σε 3 Δήμους)

Πληροφορίες   : Κων. Σκριάπας, Τηλέφ. 6974-881944, E-Mail: euromed.greece@gmail.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος