Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λάρισας για τον συντονισμό των φορέων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Π.Ε. Λάρισας, εν όψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2022, με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

«Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, ο,τιδήποτε χρειαστεί το επικαιροποιούμε και παρακαλώ για τη διάχυση των πληροφοριών προς όλους τους εμπλεκομένους όποτε προκύπτει ανάγκη» δήλωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βασίλης Καραλής επεσήμανε ότι «στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου έχει ήδη αποσταλεί σε όλους τους Δήμους έντυπο υλικό χρήσιμων οδηγιών σε μορφή αφίσας και φυλλαδίων, προκειμένου να διαμοιραστούν σε όλα τα χωριά. Επίσης έχει σταλεί επικαιροποιημένο το παράρτημα Α΄ του σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πρόκληση δασικών πυρκαγιών, σε ό,τι αφορά στις επικοινωνίες.»

Ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Μιχαλάκης ανέφερε τέλος ότι «η προληπτική πυροπροστασία της Περιφέρειας και των Δήμων είναι σημαντική. Χρειάζεται έγκυρη πληροφόρηση, κινητοποίηση, ταχύτατη λήψη σωστών αποφάσεων ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση και συντονισμός του έργου όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η άμεση κινητοποίηση περιορίζει τον χρόνο του συμβάντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος