Συνεχείς περιπολίες της ΕΟΔΥΑ του Δ. Κιλελέρ για την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), συνεχίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά της στην κοινωνία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, συμμετέχει με πιστοποιημένους στη δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση Εθελοντές – Διασώστες,  σε περιπολίες δασοπροστασίας και επιτήρησης δασικών περιοχών του Δ. Κιλελέρ.

Στόχος των εποχούμενων περιπόλων, στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είναι η αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο έγκαιρος εντοπισμός και η αναγγελία της στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις αρμόδιες αρχές.

Η κινητοποίηση γίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λάρισας και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας (ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας – Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας), σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, όταν η Κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π. – Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας είναι 3 και άνω (σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς).

Η ΕΟΔΥΑ συμμετείχε στα περίπολα Πυρασφάλειας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (από 11:00 έως 19:00) για την ενδυνάμωση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού, σύμφωνα με το σχέδιο «Ιόλαος» και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών της ΠΕ.ΠΥΔ. Θεσσαλίας.

Τομέας ευθύνης των περιπόλων πυρασφαλείας της ΕΟΔΥΑ, είναι οι περιοχές των χωριών Καλό Νερό, Μύρα και Αγναντερή του Δήμου Κιλελέρ.

Συνεχείς περιπολίες της ΕΟΔΥΑ του Δ. Κιλελέρ για την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος

Η μετακίνηση των Εθελοντών γίνεται με κατάλληλο υπηρεσιακό όχημα που διαθέτει ο Δήμος Κιλελέρ (τμήμα Πολιτικής Προστασίας) στην ΕΟΔΥΑ για το σκοπό αυτό.

Ο εξοπλισμός ο οποίος είναι διαθέσιμος στο εποχούμενο περίπολο περιλαμβάνει: Πλήρη φαρμακείο Α’ Βοηθειών, σπαστό φορείο μεταφοράς, απινιδωτή, έναν πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης 6 κιλών, ένα επινώτιο πυροσβεστήρα 20 lit, κιάλια παρατήρησης, ασυρμάτους VHF/UHF, ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (προσωπίδα με φίλτρα, κράνη, γυαλιά, γάντια κτλ) και σκαπτικά εργαλεία χειρός (τσεκούρι, φτυάρι, τσάπα).

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, Αχιλλέας Χατζούλης, δήλωσε ότι άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των Δημοτών και των περιουσιών τους, η προστασία και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και των πόρων που προσφέρει. Ο Αντιδήμαρχος  τόνισε ότι η φάση της πρόληψης και η κατάλληλη προετοιμασία των εμπλεκομένων φορέων (Πολιτείας & Εθελοντών), σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία και το συντονισμό αυτών, δημιουργούν συνθήκες αποτροπής απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή και την κοινωνία.

Επίσης ανέφερε την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ και της ΕΟΔΥΑ σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε δράσεις εκπαίδευσης, παροχής υγειονομικής κάλυψης σε εκδηλώσεις του Δήμου Κιλελέρ (αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, ψυχαγωγικές κτλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος