Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα “Απόλλων” ζητά το Δίκτυο Ενεργειακών Κοινοτήτων

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητούν τα μέλη του Δικτύου των Ενεργειακών Κοινοτήτων Πολιτών των Περιφερειών της χώρας που έχουν συσταθεί για την υλοποίηση του Προγράμματος «Απόλλων».
Μετά την Πανελλαδική Συνάντηση των Προέδρων των Ενεργειακών Κοινοτήτων των Περιφερειών της χώρας στην Λάρισα, σε διαδικτυακή σύσκεψη των Προέδρων των Ενεργειακών Κοινοτήτων του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών Γ. Αναστασίου, αποφασίστηκε να ζητηθεί εντός του πρώτου δεκαήμερου του Οκτωβρίου το ραντεβού με τον Υπουργό Σ. Παπασταύρου και τον Υφυπουργό Ν. Τσάφο, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα χρονοδιαγράμματα και όλες οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του Προγράμματος «Απόλλων».

Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα “Απόλλων” ζητά το Δίκτυο Ενεργειακών Κοινοτήτων


Συμφώνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαν υπάρξει από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Πανελλαδική συνάντηση της Λάρισας, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διεμήνυσε, πως, θα στηρίξει και θα συνεχίσει την υλοποίηση του Προγράμματος «Απόλλων», το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο συμψηφισμού της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ, που θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ, τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που συμμετέχουν στις Ενεργειακές Κοινότητες. Στις αρχές του 2026 αναμένονται οι πρώτες συμβάσεις υλοποίησης του Υπουργείου με τους αναδόχους, η υλοποίηση των οποίων εκτιμάται πως θα συμβάλει ως πρόβλεψη, στην μείωση του ενεργειακού κόστους των Συνεταίρων των ενεργειακών Κοινοτήτων μέχρι της τάξης του 50%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος