Συνάντηση φορέων: “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”

Ο Δήμος Λαρισαίων και η διευρυμένη επιτροπή, «Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει», η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Συμβουλίου, διοργανώνουν εκδήλωση – συνάντηση δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, Συλλόγους, Επιστημονικές Ενώσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Πανεπιστημίου των Πολιτών, την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα  στο Κέντρο Καινοτομίας JOIST.

Η συνάντηση πραγματοποιείται, μετά από δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης και πανδημίας, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης της “Πόλης που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών για τα έτη 2022 – 2023. Το σχέδιο δράσης αφορά σε προγράμματα και κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και προωθούν τη διά βίου μάθηση στην πόλη, την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και τις συνέργειες.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά κυρίως εργαστήρια όπου οι φορείς, σ’ ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν πιθανές προτάσεις για νέες δράσεις και συνεργασίες που θα αποτελέσουν τον πυρήνα του σχεδίου δράσης για την πόλη που αλλάζει, μαθαίνει και εξελίσσεται.

Η πόλη της Λάρισας εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, το 2016.

«Η “Πόλη που Μαθαίνει” – τονίζεται – είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο βαθμό που η τοπική κοινωνία και οι φορείς της συνεργάζονται και συνδιαμορφώνουν προοπτικές για το μέλλον».

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/1XbNOkx2SUQgSXjfWzu1zj4due0CpKjjObf5ZxDitH2s/edit

Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Διά Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων: 2410680249, 2410680250, 2410680215. Email: learning-city@larissa.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος