Σύλλογος Εργαζομένων κατά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων

Για καταστρατήγηση του πενθημέρου των εργαζομένων κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τις ημέρες εργασίας προπαραμονή της “Παναγίας”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων έχει ως εξής:
Η Δημοτική Αρχή Λάρισας υλοποιώντας τις πολιτικές της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων, συνεχίζει απτόητη να ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων.
Προπαραμονή της «Παναγίας» έκανε πάλι το θαύμα της!!!! Αυτή τη φορά καταστρατηγεί το πενθήμερο των εργαζομένων στη καθαριότητα, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους με εκβιασμούς και απειλές να δουλέψουν 6, 7, ακόμα και 8ημερες χωρίς καμιά διακοπή για ανάπαυση, ακόμη και τον 15Αύγουστο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να επιβάλει την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας – παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων – και πάντα στο όνομα της «καθαριότητας της πόλης».
Δουλειά με εντατικοποιημένους ρυθμούς – πολλές φορές με τρομοκρατία – χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και απαρχαιωμένο στόλο αυτοκινήτων, παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, αντιλαμβάνονται ότι έχουν αναλάβει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο στην πλάτη τους, την καθαριότητα της πόλης και καθημερινά το φέρνουν σε πέρας ρισκάροντας την υγεία τους ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση του 5νθημέρου και των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας. Καμιά εντατικοποίηση, συνθήκες εργασίας που θα εξασφαλίζουν την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όλων των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος