Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας: “Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία-Αποχή”

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή με αίτημα να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί χωρίς να αποτελεί η ατομική αξιολόγηση προϋπόθεση, απευθύνει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας “Κων/νος Κούμας”.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται οτι “Η συμμετοχή  των νεοδιόριστων συναδέλφων στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ είναι καθολική σε όλη τη χώρα ! Συνάδελφοι, ο αγώνας για την αποτροπή της εφαρμογής της αντιδραστικής αξιολόγησης που επιχειρεί να επιβάλλει η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  συνεχίζεται, κλιμακώνεται και  είναι νικηφόρος. Τη μάχη θα τη δώσουμε οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά και μαχητικά.

Γίνεται σαφές η συμμετοχή στην απεργία αποχή- υπογράφοντας τη δήλωση -θωρακίζει τους συναδέλφους , είναι  μια νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια και αρκεί να καταχωρηθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη. Επισυνάπτουμε και σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. με ημερομηνία 12/0/2021.

 Η απεργία – αποχή της Δ.Ο.Ε. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωσης της Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ.

Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους στο Ν. Λάρισας , καθώς και τους αποσπασμένους νεοδιόριστους στο Ν. Λάρισας σε σύσκεψη –ενημέρωση τη Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου μας (Πεζόδρομος, Λαπιθών 6, έναντι Ωδείου Λάρισας )

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ email ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ”, καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και η γεν.γραμματέας του Συλλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος