Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων: Δεν θα ανεχθούμε σχολεία χωρίς ρεύμα και θέρμανση

Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, κατάργηση του ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ για τα σχολεία, επαναφορά των σχολικών γευμάτων, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, πρόσληψη σχολικών γιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Είναι τα βασικά αιτήματα στα οποία συμφώνησαν τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο πλαίσιο σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας.

Στο πλαίσιο σχετικής εισήγησης  ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιάννης Παναγιώτου αναφέρθηκε εκτενώς στο κτιριολογικό πρόβλημα αρκετών σχολικών μονάδων στη Λάρισα, ειδικά των νηπιαγωγείων, αρκετά εκ των οποίων στεγάζουν τα νήπια σε λυόμενα κτίρια, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Λαρισαίων, στο οποίο από τα 55 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει κονδύλι για κτίρια σχολείων.Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων: Δεν θα ανεχθούμε σχολεία χωρίς ρεύμα και θέρμανση

Εκείνο που προέκυψε από τη σύσκεψη είναι ότι βασικός άξονας των κινητοποιήσεων των γονέων και κηδεμόνων είναι να μη βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι γονείς για τις ανάγκες των σχολείων. Επισημάνθηκε ότι οι γονείς δεν μπορούν να ανεχθούν τα μείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς ρεύμα. Ήδη, σύμφωνα  με τον κ. Παναγιώτου πολλά σχολεία έχουν χιλιάδες οφειλές ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022 το κόστος της λειτουργίας των σχολείων ήταν όσο όλης της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος