Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τρακτέρ από τους αγρότες του Τυρνάβου

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, να δώσουν δυναμικό παρόν με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους οχήματα την Δευτέρα 8 Φλεβάρη στις 4:00μ.μ στον χώρο της Τούμπας Τύρναβου, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής.

Η απόφαση για το συλλαλητήριο ήταν ομόφωνη και στόχο έχει να επιδοθούν τα αιτήματα των αγροτών στον Περιφέρειαρχη για να προωθηθούν στην κυβέρνηση.
Το πλαίσιο των αιτημάτων της κινητοποίησης των αγροτών του Τυρνάβου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό που έπληξε τις δενδροκαλλιέργειες μας στις 17/3/2020. Να αποζημιωθούν επίσης οι καλλιέργειες κερασιών και ορισμένων αχλαδίων που ενώ επλήγησαν από τον παγετό ο ΕΛΓΑ τις άφησε εκτός αποζημιώσεων βάσει του απαράδεκτου κανονισμού του.
– Συμψηφισμός των οφειλών από ασφάλιστρα, με τις εκάστοτε αποζημιώσεις Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει το 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία.
– Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος για όλους τους αγρότες.
– Να δοθούν τα δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες. Η αναμπέλωση να γίνεται χωρίς παράλογους όρους και περιορισμούς. Το καθεστώς στο παραδοσιακό χύμα τσίπουρο να παραμείνει έως έχει στην παραγωγή στην φορολογία και στην διάθεση.
– Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, κατάργηση του Φ.Π.Α για αγροτικά φάρμακα και εφόδια, ουσιαστική ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος