Συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ στην πλατεία Τυρνάβου

Σε συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους προχωρούν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου οι αγρότες στον Τύρναβο, διεκδικώντας ενίσχυση του εισοδήματος τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στ. Τσικριτζής.
Ο κ. Τσικριτζής, σημείωσε ότι μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους, οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου θα καταφέρουν να ασκήσουν πραγματικά πίεση στο υπουργείο και να επισπεύσουν τις ανακοινώσεις που αφορούν στην στήριξη του εισοδήματος τους, μέσα από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπενθύμισε ότι από πρόσφατες συναντήσεις που έγιναν στο υπουργείο, παρουσία και του δημάρχου Τυρνάβου, υπήρξαν δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ανακοινώσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν γίνει επί του παρόντος.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, πρόσθεσε επίσης ότι οι διαδικασίες ενίσχυσης των αγροτών δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε συγκεκριμένες ποικιλίες, όπως έγινε με τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, αφήνοντας εκτός τους δενδροκαλλιεργητές του Τυρνάβου και εξέφρασε παράλληλα την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαδικασίες των αποζημιώσεων για το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες της περιοχής το 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος