Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης εγκλωβισμένων τα συνεργεία διάσωσης

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος είναι 36 νεκροί και 66 τραυματίες. Σε ποια νοσοκομεία νοσηλεύονται

Τα γερανοφόρα οχήματα της πυροσβεστικής συνεχίζουν την προσπάθεια να μετακινήσουν τα συντρίμμια των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου κοντά στα Τέμπη. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος είναι 36 νεκροί και 66 τραυματίες.

Οι πυροσβέστες με ειδικά μηχανικά ψαλίδια, κόβουν τις λαμαρίνες των δύο πρώτων βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ψάχνουν στα συντρίμμια, ανασύροντας προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονται μέσα στα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί, συνεχίζοντας την έρευνα για την ανεύρεση θυμάτων. Ένα από τα βαγόνια έχει καεί ολοσχερώς με τις λαμαρίνες να έχουν λιώσει και γίνεται προσπάθεια μετακίνησής του, ώστε να αποκτήσουν οι διασώστες πρόσβαση στο εσωτερικό. Η πρόσβαση ήταν μέχρι πριν λίγο αδύνατη, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που είχαν αναπτυχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν πολλοί φοιτητές από την Θεσσαλονίκη, που είχαν φύγει για το τριήμερο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί από αυτούς βοήθησαν μεγαλύτερους σε ηλικία επιβάτες να απομακρυνθούν, μετά το δυστύχημα.

Στα νοσοκομεία της Λάρισας βρίσκονται συγγενείς των επιβατών που με αγωνία προσπαθούν να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους. Εκεί έχουν μεταφερθεί και τραυματίες από το δυστύχημα. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 20 τραυματίες -από τους οποίους 2 σε σοβαρή κατάσταση- και έχουν μεταφερθεί 14 σοροί, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρίσκονται 26 τραυματίες -τρεις σε σοβαρή κατάσταση- και 18 σοροί θυμάτων. Δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κατερίνης, τέσσερις στο Γ. Γεννηματάς και 14 στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Οι σοροί των νεκρών μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου βρίσκεται η έδρα της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας έθεσε τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων σε ετοιμότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος