Συγκίνηση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο

Με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς των εκτελεσθέντων του Μεζούρλου στη Λάρισα, άφηναν ένα μπουκέτο λουλούδια, ακουμπούσαν με τα ακροδάχτυλα τους και φιλούσαν το όνομα του δικού τους ανθρώπου, ανάμεσα σε ακόμη 500, στο Μνημείο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της περιόδου 1941-1950.

Συγκίνηση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο

Το Μνημείο ανεγέρθηκε με φροντίδα της κ.ε του ΚΚΕ και την υποστήριξη τοπικών αρχών, ως ένας ακόμη τιμημένος τόπος θυσίας των αλύγιστων αγωνιστών, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκίνηση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο

“Όπως τότε, έτσι και σήμερα, στην πραγματικότητα συγκρούονται δύο κόσμοι. Και στην περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης και αργότερα στην περίοδο του ΔΣΕ, συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.

Από τη μια, ήταν οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες, οι αγωνιστές, που αντιπροσώπευαν και πάλευαν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Και από την άλλη, ο καταπιεστικός μηχανισμός της αστικής τάξης που υπερασπιζόταν το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις επιθετικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της.

Από τη μία, ήταν η περηφάνια, η λεβεντιά, η αντοχή, η ανιδιοτέλεια και ο ηρωισμός των πιο μεγάλων πράξεων για την κοινωνική απελευθέρωση. Από την άλλη, ήταν ο κόσμος των εκμεταλλευτών, αυτός της αγριότητας των βασανιστών και των χαφιέδων, της δολιότητας και της εξαγοράς, του ψέματος και της διαφθοράς, ενός σάπιου, διεφθαρμένου και άδικου συστήματος.

Αυτοί οι δύο κόσμοι συνεχίζουν και σήμερα να συγκρούονται και δεν μπορούν να γίνουν “ένα”, όπως φαντασιώνονται ορισμένοι που κάνουν όνειρα, όπως άλλοι προκάτοχοί τους στο παρελθόν, που κήρυξαν δήθεν το «τέλος των ιδεολογιών», το «τέλος της ταξικής πάλης και των αγώνων», το «τέλος της ιστορίας».
Η «συμφιλίωση» που προπαγανδίζουν είναι κάλπικη. Την ντύνουν με όμορφες λέξεις, δήθεν ότι «αφήνουν πίσω το παρελθόν, γιατί προχωράνε προς το μέλλον» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του.

Συγκίνηση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Μεζούρλο

Ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ  ανεφερόμενος στις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ , ο φασισμός είναι εδώ, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς έχει τις ρίζες του βαθιά στο σύστημα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να συστρατευθεί με το ΚΚΕ καθώς είναι το μόνο κόμμα, όπως είπε, που μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική και έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος