Συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Για άλλη μια φορά οι τρικαλινοί πολίτες δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Αυτή τη φορά, στους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, που μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες.

Ο Δήμος Τρικκαίων από την πρώτη στιγμή μετά το σχετικό κάλεσμα της ΚΕΔΕ, κάλεσε τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές να προσφέρουν όσα και ό,τι μπορούσαν. Από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου ο χώρος συγκέντρωσης στο Κέντρο Κοινότητας άρχισε να γεμίζει με τα προς μεταφορά είδη.

Το διαπίστωσε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, επισκεπτόμενος τον χώρο υποδοχής (στο ισόγειο του κτηρίου) με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Σακκά, ευχαριστώντας όσους και όσες ήδη βοηθούν και φροντίζουν με την παροχή των συγκεκριμένων ειδών. Η συγκέντρωση ειδών συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου (ώρες 09:00 – 15:00), μέχρι και τις 10 το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023. Τα είδη συγκεντρώνονται στο Κέντρο Κοινότητας (Ομήρου 6, ισόγειο) και είναι κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Είδη πρώτης ανάγκης συλλέγει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας συγκεντρώνει άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (8 π.μ. – 4 μ.μ.) έως την Δευτέρα το πρωί 13 Φεβρουαρίου (8 π.μ. – 9:30 π.μ) στα γραφεία του Συλλόγου Δημοκρατίας 115 στη Νεάπολη Λάρισας, τηλ 2410613112.

Είδη προς συγκέντρωση

· Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια

· Κασκόλ, γάντια, σκουφιά, κάλτσες για ενήλικες και παιδιά

· Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί

· Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας

· Πάνες για ενήλικες

· Σερβιέτες

· Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας συνεχίζει την συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας συνεχίζει την συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00μμ-1:00μμ & 6:00μμ-8:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο και το μεσημέρι της Τρίτης πρώτη αποστολή θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο για να παραδοθεί στα αδέλφια μας της Τουρκίας και της Συρίας.

Συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ανταπόκριση του λαού της περιοχής μας είναι συγκλονιστική και δείχνει ότι οι λαοί έχουν την δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω. Με όπλο μας την αλληλεγγύη δείχνουμε τον δρόμο που χρειάζεται να βαδίσουμε σήμερα, κάνοντας πράξη το σύνθημα ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ. Σπάμε στην πράξη τις ρητορικές μίσους αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν εργάτη ότι χρώμα και αν έχει, σε όποιον Θεό και αν πιστεύει.

Η συγκέντρωση βοήθειας θα συνεχιστεί και μετά την πρώτη αποστολή και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να φτάσει αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε φορέα“.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει ο Δήμος Φαρσάλων για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχει στην προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας μέσα από τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (σκηνές, κουβέρτες, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διάρκειας κλπ.) Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στον ισόγειο χώρο της ΔΗΚΕΦΑ, την Δευτέρα 13/02/2023 και ώρες από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Ντόρα Πρεκατέ 6938087157

Ντίνος Βαρακλιώτης 6936604111

Φωτεινή Πιτσιάβα 6983684883

Σάκης Γεροβασίλης 6976439116

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας προσέφερε ο Σύλλογος των Εφοριακών Ν. Λάρισας στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων για συγκέντρωση τροφίμων.

Συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Τα είδη προσέφεραν εκ μέρους του συλλόγου ο Γενικός Γραμματέας Φερφέλης Διονύσιος και ο ταμίας Τσιαμτσούρης Νικόλαος τονίζοντας ότι “τέτοιες στιγμές πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονες μας που ζουν αυτές τις τραγικές καταστάσεις παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος