Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλημμυροπαθών της Νέας Σμύρνης για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα, στον χώρο του πρώην “ΝΟΣΤΟΣ”, οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, μετά την απάντηση της ΑΑΔΕ για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αφορούν σπίτια που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα για την κινητοποίηση, “μόνο οργή προκαλεί η απάντηση της ΑΑΔΕ στους πλημμυροπαθείς. Δεν έφτανε η αδιαφορία της κυβέρνησης προς όλους εμάς τους πλημμυροπαθείς, δεν έφτανε η εγκατάλειψη που βιώνουμε στο πετσί μας. Δεν φτάνει που πολλές πληρωμές της αρωγής δεν έχουν γίνει ακόμα 7 μήνες μετά. Δεν φτάνει που πολλούς μας απορρίπτουν από πληρωμές με λογιστικές και γραφειοκρατικές αλχημείες.
Έχουμε και την ΑΑΔΕ να μας εμπαίζει και να επιρρίπτει λίγο-πολύ την ευθύνη στους πλημμυροπαθείς. Μήπως πρέπει να λύσουμε και τα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού; O tempora, o mores! Αιδώς αχρείοι!
Από την εξαγγελία της κυβέρνησης τον Οκτώβριο περί απαλλαγής από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ για όλους τους πλημμυροπαθείς, φτάσαμε Απρίλη μήνα για να καταλάβουμε πως τα σπίτια μας έπρεπε να είναι μη κατοικήσιμα για να δικαιούμαστε απαλλαγής. Δηλαδή είναι ικανοί και σε μη κατοικήσιμα σπίτια να ζητούσαν πληρωμή ΕΝΦΙΑ;;;
Τα ισόγεια που καταστράφηκαν και ξαναφτιάχτηκαν; τα υπόγεια που είχαν ολόκληρο σπιτικό και έπνιξε η πλημμύρα;
Διορθώστε την αδικία τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους πλημμυροπαθείς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος