Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΦΚΑ και φορέων της Λάρισας – Ζήτησαν άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλιό οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ, στο κέντρο της Λάρισας, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ και εκπρόσωποι φορέων ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης στη πόλη και ζήτησαν να αξιοποιηθεί άμεσα το οικόπεδο – φιλέτο του πρώην ΙΚΑ που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης για την ανέγερση ενός σύγχρονου, ιδιόκτητου κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΦΚΑ και φορέων της Λάρισας – Ζήτησαν άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΦΚΑ Λάρισας κ. Δ. Σιμόπουλος, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι και έχουν σχέση με τις εκλείψεις προσωπικού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τα οποία δημιουργούν όπως υπογράμμισε, προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα ζήτησε να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Στο πλευρό του Συλλόγου εργαζομένων του ΕΦΚΑ, βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και τηε Συντονιστικής των Συλλόγων Συνταξιούχων, δηλώνοντας την στήριξή τους στο αίτημα των εργαζομένων, υπέρ της ανέγερσης νέου, σύγχρονου και ιδιόκτητου κτιρίου στο προνομιακής θέσης οικόπεδο επιφανείας 2.062 τ.μ. (Ασκληπιού και Ηπείρου) στο κέντρο της Λάρισας για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΦΚΑ και φορέων της Λάρισας – Ζήτησαν άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ

Όπως επεσήμαναν οι φορείς, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Λάρισας, η αξιοποίηση της περιουσίας του Φορέα προς όφελος των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργαζομένων αποτελεί στρατηγική επιλογή που εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση των πολιτών, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την ορθολογική διαχείριση των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΦΚΑ και φορέων της Λάρισας – Ζήτησαν άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ

“Η προοπτική ανταλλαγής του οικοπέδου με το Δήμο Λαρισαίων δεν διασφαλίζει με σαφήνεια τα συμφέροντα του ΕΦΚΑ και των ασφαλισμένων του, ενώ στερεί από τον Φορέα τη δυνατότητα να αποκτήσει μια μόνιμη και σύγχρονη διοικητική έδρα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις”, υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος, ζητώντας την άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου για την ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος