Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων ζητά η “ΛΑ.ΣΥ.” Θεσσαλίας

Να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή νέου και ασφαλούς δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Τσιαπλές.

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Μελέτη βελτίωση Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων: Τμήμα από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή Παράκαμψης Νίκαιας», ο κ. Τσιαπλές σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η βελτίωση αυτού του τμήματος του δρόμου μας βρίσκει σύμφωνους. Όμως το πρόβλημα της μη κατασκευής του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, παραμένει. Ο κ. περιφερειάρχης, δηλώνει ότι δεν είναι έργο της περιφέρειας, αλλά του υπουργείου υποδομών.

Όμως ο ίδιος στις 23/10/2020, είχε δηλώσει στα ΜΜΕ, ότι είναι θετικές οι εξελίξεις για το πολύπαθο έργο του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, η μελέτη του οποίου είχε δοθεί πριν από λίγους μήνες στην Περιφέρεια από το υπουργείο Υποδομών και ότι η περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πέραν της ολοκλήρωσης των μελετών και τη χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης. Πως γίνεται η περιφέρεια να εξασφαλίζει χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης, για ένα έργο που δεν είναι δική της αρμοδιότητα;

Και αφού η περιφέρεια είχε εξασφαλίσει από το 2020, πέραν της ολοκλήρωσης της μελέτης και τη χρηματοδότηση του έργου, πως εξηγείται στις 6/6/2022, να απαντά σε επερώτηση μας, ότι μελετάται και ωριμάζει από την περιφέρεια, αλλά είναι άγνωστο πότε θα γίνει, αφού ούτε το σχετικό κονδύλι έχει εξασφαλιστεί, ούτε καμία δέσμευση του υπουργείου υποδομών υπάρχει; Αφού λοιπόν είναι έργο του υπουργείου, πως εξηγείται η δήλωση του παραιτηθέντος πρώην υπουργού υποδομών Κ. Καραμανλή, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα (24/2/2023), «ότι αναγνωρίζοντας την περιφερειακή διάσταση του έργου, είπαμε το προφανές, το οποίο δεν το λένε συνήθως οι υπουργοί: Πάρτε το στην Περιφέρεια και ωριμάστε το μελετητικά. Πράγμα που έγινε και με μεγάλη ταχύτητα. Και, ότι βούληση του Υπουργείου είναι να γίνει το έργο γι’ αυτό και θα βοηθήσει την Περιφέρεια να βρει χρηματοδότηση»;

Δηλαδή δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως δήλωνε ο κ. περιφερειάρχης. Και αφού το έργο είναι αρμοδιότητας του υπουργείου, γιατί θα βοηθήσει την Περιφέρεια να βρει χρηματοδότηση; Τελικά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα και πότε θα γίνει ο πολύπαθος δρόμος; Βάλτε ένα τέλος στα κάλπικα λόγια και στο πινγκ-πονγκ ευθυνών όλων των κυβερνήσεων με την περιφέρεια. Ανακοινώστε υπεύθυνα ποιος θα είναι κύριος του έργου και από πού θα χρηματοδοτηθεί. Δώστε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή νέου και ασφαλούς δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων. Φτάνει ο εμπαιγμός και ο φόρος αίματος στον δρόμο «καρμανιόλα», κατέληξε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος