Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα 30χρονος που συνελήφθη για εκβίαση και τοκογλυφία

Για υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος ημεδαπού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 30χρονος ημεδαπός. Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ο παθών τον Αύγουστο του 2021 δανείστηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από το συλληφθέντα, το οποίο συμφωνήθηκε προφορικά να του το επιστρέψει τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ.

Έκτοτε, λόγω αδυναμίας του παθόντα να ανταποκριθεί στη συνολική αποπληρωμή του χρέους του, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του παθόντα, του απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν.
Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας, πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου στην πόλη της Λάρισας, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο δράστης παρέλαβε από τον παθόντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και συνελήφθη.
Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ενώ κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικία, σε περιφραγμένο οικόπεδο και σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με το πλαστικό κυτίο μεταφοράς του, 54 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, ένας κάλυκας, ένα ρόπαλο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος