Στο δημοτικό συμβούλιο φέρνει το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη ΔΗΚΕΛ η “Λαρισαίων Κοινόν”

Το θέμα που αφορά στο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από έλεγχο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Λαρισαίων “ΔΗΚΕΛ” που αφορά σε απευθείας αναθέσεις συμβάσεων χωρίς να αναρτηθούν στην “Διαύγεια” φέρνει για συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η παράταξη “Λαρισαίων Κοινόν”.

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προχώρησε σε έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., όπου διαπίστωσαν απίθανα πράγματα! Όπως για παράδειγμα, σωρεία απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων εργαζομένων, οι οποίες δεν αναρτήθηκαν καν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»! Γεγονός που για τους αρμοδίους της επιχείρησης, σύμφωνα με το νόμο, σημαίνει βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα.
Θυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει πως «η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση στο διαδίκτυο των πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση». Η ΔΗΚΕΛ έχει την ευθύνη υλοποίησης για Πρόγραμμα «Μίσθωσης διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα – ESTIA ΙΙ» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Παροχή σε περίπου 600 ωφελούμενους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την έναρξη του προγράμματος ΕΣΤΙΑ τον Οκτώβριο του 2017 έως και σήμερα, στέγασης και ολοκληρωμένης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, διερμηνείας, μεταφοράς ωφελούμενων, συνοδείας, ιατρικής βοήθειας και νομικής υποστήριξης για θέματα ασύλου.
Θα περιμέναμε άμεση διάψευση των καταγγελιών και την ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της έκθεσης από τον κ. Καλογιάννη, από όπου δεν θα προκύπτουν τα βαρύτατα ποινικά αδικήματα της διοίκησης της ΔΗΚΕΛ. Όμως, όπως σε κάθε αντίστοιχη καταγγελία, δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Πλήρης αφωνία. Επειδή τα δημοσιεύματα συνεχίζονται με παράθεση στοιχείων, το γεγονός της μη αντίδρασης προκαλεί εύλογα ερωτήματα. H Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» θα ζητήσει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την εκτός ημερησίας συζήτηση για το θέμα και θα αναμείνει με ανυπομονησία τις απαντήσεις του κ. Καλογιάννη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος